https://www.https://xn--hrifrn-buam.com/.com Kokbok Härifrån | Härifrån.com
Logotyp

Kokbok Härifrån

400kr

Känslan när man får smaka den första rabarbern på våren, dom magiskt goda, solvarma jordgubbarna direkt från plantan i början av sommaren, den sjukt smakrika moroten på hösten, känna kvalitén på den pinfärska gösen mitt i vinterfisket eller få tillaga det där lammet med underbart, smakrikt fett som bara sker när det fått beta örtigt gräs hela sitt liv. Den känslan, den smaken, vill jag försöka förmedla här, ge er inspirationen och viljan att laga maten vi har här omkring oss. Maten från mina hjältar, bönderna. Maten härifrån.

Du kommer få följa med in i mitt kök där jag visar hur du enkelt kan laga kvällsmaten, snabba lunchen eller hur du får till det där superkäket när tiden finns och bästa vännerna ska komma över på finmiddag.
Allt baserat på hållbara råvaror härifrån vår omnejd. Jag visar vad jag brukar krydda med, hur jag tänker med tillagning, smaksättning och varför jag tycker att du ska krydda lite till, ibland.

För mej handlar det om att bygga relationer, lära känna människorna bakom råvaran, förstå hur allt hänger ihop, producent, natur och årstid. I den här boken kommer du också få följa med till några av dessa bönder och producenter som har den där glöden, viljan, hjärtat och kunskapen att få fram just sådana råvaror.
Råvaror som smakar mer. Jag känner mej stolt att få kalla flera av dessa hjältar personliga vänner och det gör ju att detta blir en ännu mer speciell bok.

Min matlagning är enkel. Den går ut på att laga ärlig och kärleksfull mat.
Maten får gärna vara kreativ, överraskande och spännande, men framför allt måste det vara gott, jävligt gott! Det får aldrig vara på bekostnad av djur eller natur. Att använda de bästa råvarorna för årstiden från små producenter, allra helst här i närheten, är en självklarhet. För det blir faktiskt ännu godare när vi vet vem som tagit väl hand om djuren, odlat grönsakerna utan genvägar och fiskat hållbart. Många har sagt det före mej och fler kommer säga det efter, riktigt god mat börjar med riktigt goda råvaror.


Allt börjar hos bonden. Så enkelt är det.


//anders

Slyteviken, oktober 2020

Lägg i varukorg
Kokbok Härifrån
Härifrån Härifrån
Kreera web&design Logo